torsdag, november 08, 2012

Blåst!

 

 
Dom traditionella och grundläggande populärmusikinstrumenten är trummor, bas och gitarr, kanske också piano. Instrumenteringen har genom åren kompletterats med mer och mindre vanliga alterantiv.
Idag finns det väl i stort sett inget instrument som inte har testats. Förresten så har mycket mer än bara instrument använts i framställandet av musik.
Ett instrument som inte känns väldans rock'n'roll är säckpipa, i mångas tro ett skotskt instrument men egentligen har sitt ursprung från Egypten. Ni som har sett eller hört musiken från ett tatoo vet hur ofantligt mastigt det kan låta, något som bröderna Young tagit fasta på och samtidigt passar på att hylla sina skotska rötter. Känn vilket tryck det blir när säckpiporna kommer igång!
 

3 kommentarer:

Gonzo sa...

Nu snackar vi kaxighet! Detta är första låten på High Voltage-plattan som var den första AC/DC skiva som släpptes utanför Australien. Det kunde blivit ett självmord....säckpipesolo...hur tänkte dom? Istället blev det succé. Riktigt kaxigt. AC/DC är ju ett band som man vet var man har, dom har sitt koncept med svängig pilsnerrock. Förutom deras i min smak bästa album "Back in Black" så är denna låt min favorit. En underbar start på fredagen.....It's a long way to the top.....

Anonym sa...

Underbart. Säckpipor och gitarrer. Straight up rock 'n' roll.

Hysteriskt rolig video förresten. Angus ben smalare än någonsing. Och Bon Scotts säckpipespelande är ju helt bisarrt. Han har ju pipan intryckt i kinden, som står ut som en strut, vilket för tankarna till helt andra saker än The Royal Tatoo.

Anders

Jimmy Myhre sa...

Rejält tryck i blåsen kan man säga, sköj å se ungdomsåren, än mer skolgosse över Angus. Jäkligt underhållande klipp broder.

 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »