torsdag, mars 25, 2010

Nedräkning......

Det börjar att fyllas på med goa band till Way Out West festivalen i sommar, det blir som vanligt en jäkla bra festival enligt mitt tycke, här får ni några av mina favoriter som bör avnjutas i en grönskande stadspark tillsammans med goda vänner och öl, eller varför inte på en svettigt fullsatt klubb: The National The xx Radio Dept. Beach House Local Natives Girls Basia Bulat Surfer Blood Jónsi Cymbal Eats Guitars LCD Soundsystem Real Estate The Tallest Man On Earth Marina And The Diamonds Pavement Miike Snow Paul Weller Sleighbells Kan tänka mig att det tillkommer en drös underbara artister till innan sommarens intåg, ser fram emot en helhelg med musik, mat, öl, bajjamajjor, mandelmannen och skrattkavalkader, nu börjar vi så sakta nedräkningen……..

måndag, mars 22, 2010

Shane´s back!

Kände att jag var tvungen att kommentera detta. Shane har väl trotsat döden i flera decenium vid det här laget, enligt tidningarna har han tillsammans med sin flickvän på egen initiativ samlat ihop gamla kompisar till förmån för offren i haiti.

söndag, mars 21, 2010

Rapport från en ynk-rygg

Efter att ha haft 1 års b loggsemester tänkte jag att det var på tiden att jag visar ett livstecken. Ligger för tillfället på en värmedyna med datorn i knät, något som jag gjort ganska flitigt i vinter, i alla fall så fort lilltjejen sover. Jag har nämligen varit pappaledig några månader, dock en något handikappad pappa så roliga aktiviteter har lyst med sin frånvaro, orsaken är ett diskbråck som började i julas o bara blir värre. Jag träffade en kirurg i fredags o vi kom överens om att det var dags för operation, under tiden jag väntar på detta fick jag ytterligare ett piller att knapra på. För tillfället äter jag 4 sorters preparat, inte mindre än 22 piller/ dygn, jag funderar på om jag skall lägga dem i en tallrik o äta dem med mjölk och äpplemos, eller varför inte lingonsylt. När jag väntar på operation går min kära hustru och väntar på att få föda ännu en rosa lintott när som helst, om tajming är allt så är jag fullständigt tillintetgjord, jag funderar på att ställa upp som statymodell över ett monument för taskig tajming. Hur som helst så är inte allt nattsvart, har byggt färdigt huset och fått en ny stereo, en stereo med tillhörande ipod-docka så jag kan ligga i soffa o få upp menyn på tv´n. Tyvärr är menyn lite långsam och jag måste alltid börja bläddra artisterna från A, vilket gör att jag lyssnar mycket på artister som börjar på A B och C.
Man kan tycka att när jag inte har skrivit en rad på ett helt år så borde jag kunna komma med någonting nytt, så är det alltså inte, jag har troget följt övriga grisars o "grannbloggares" musiktips och varit nöjd med detta. Däremot vill jag vurma för en alldeles lysande platta som jag återupptäckte häromdagen, jag köpte skivan när den kom 2007 men samtidigt köpte jag Grinderman vilket kan ha bidragit till att den kom lite i skymundan, spelade den ett tag men sen föll den i glömska, men nu spelas den återigen flitigt. Här kommer en påminnelse om hur bra "Neon Bible" är.
De står högt på min önskelista över band jag vill se, få dem på Way out west vore ju närmast en dröm, kolla dem live här,

lördag, mars 20, 2010

Blopp Tillajdrop

Lägger in en till när jag ändå är på slutet av ölburken, Cultsångaren Ian Astbury tillsammans med sanslöst mäktiga Unkle, sök gärna vidare vänner....

Strandsmaskaren

Bara en skön låt hämtad från Gorillaz sista fullängdare Plastic Beach (även med svenskt bidrag), nu svävar jag bort mot fjärran stränder, glöm inte att lyssna på hela låten.....

onsdag, mars 17, 2010

Smittska Vorlanger med Högljudd Fläder

Lite trögstartad i år igen, får se till att äta lite mer linfrön.... Våren står äntligen runt hörnet, nu gäller det att ta ny fart och andas in av den läskande musikaliska grytan Nya musikupptäckter blandat med några rejäla favoritreleaser har gjort inledningen på 2010 helintressant. Dags därför att dela med mig av några nya fynd… Ceremony – Someday Butterfly Explosion – Closer Butterfly Explosion – Chemistry Free Electric State – Six Is One The Pass – Crosswalk Stereo Cats On Fire - The Borders Of This Land Miniboone - Devil In Your Eyes

tisdag, mars 16, 2010

Rocktree

Hur ser Deep Purples alla upplagor och förgreningar ut? Vilken är kopplingen mellan King Crimson och Roxy Music? Vilken personell påverkan hade grupperna i "Madchester" gentemot varandra? Vad kom ur Liverpoolscenen 1980?
En rad frågor som för en musiknörd är otroligt eggande. Istället för att läsa sig till svaren finns ett fantastiskt överblickande alternativ i Rock Family Trees, som är en slags släktforskning för musiker. Jag stötte på en bok på biblioteket för 25 år sen bara innehöll detta. Jag satt uppslukad hela lånetiden och studerade olika gruppkonstellationer och dess påverkan på andra grupper. Otroligt fascinerande!
Pete Frame har ritat Rock Family Trees sedan 60-talet. På hans hemsida kan man titta eller köpa de träd man intresserade av. Trevlig läsning!

lördag, mars 06, 2010

Lördagsdajm med Gräddgula

Kvällens höjdare får helt enkelt bli det amerikanska bandet The Pass som med sin electrorock får mig att stanna upp och ta ytterligare en klunk på ölen...ljuvligt i dubbel bemärkelse.
 
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »